keskiviikko 26. tammikuuta 2022

Posti kulkee tai ei

Asensin muutama kuukausi sitten puhelimeen OmaPosti-palvelun iOS-sovelluksen ja määrittelin kirjeet ja laskut ohjautumaan sähköiseen postilaatikkoon. 

Tavoitteena oli, että voisin lukea sähköisen postilaatikon kirjeitä itsenäisesti.


Palvelun käyttöönotto onnistuu VoiceOverilla ja sähköiseen lootaan tulleiden kirjeiden luetteloa pääsee selaamaan. Kirjeet sen sijaan ovat yleisimmin kuvana tallennettuja PDF-tiedostoja, joita ruudunlukuohjelma ei lue. Saat siis tietää, keneltä kirje tuli, mutta et, mitä se sisältää. Kuvana olevan PDF-tiedoston voi tunnistaa monen vaiheen jälkeen puhelimessa esimerkiksi KNFB Reader -sovelluksen avulla, mutta tällä tavoin kirjeen lukeminen on kohtuuttoman monimutkaista. 


Sähköiseen postilaatikkoon tulevat laskut on mahdollista maksaa suoraan Omaposti-sovelluksesta, mutta se edellyttää maksukorttitietojen syöttämistä palveluun. Verkkopankkitunnuksia ei toistaiseksi voi käyttää.


Vähän kerrassaan mennään parempaan suuntaan eli teoriassa sähköinen postilaatikko olisi paperipostiin verrattuna houkutteleva vaihtoehto, mutta käytännössä palvelun ja sovelluksen tekninen saavutettavuus ja ymmärrettävyys eivät ole vielä riittävällä tasolla. Nyt vaan antamaan rakentavaa palautetta ja toivotaan toivotaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti