perjantai 12. helmikuuta 2021

Saavutettavampaa tuntiseurantaa

Henkilökohtaisen avustajan työnantajan on ylläpidettävä palkanmaksua varten tuntiseurantaa avustajan tekemistä tunneista tai vaihtoehtoisesti hyväksyttävä avustajan tekemätk irjaukset.

Paperiset tai PDF-lomakkeet on jo muutama vuosi sitten useassa kaupungissa korvattu Oima-nimisen yrityksen sähköisellä järjestelmällä, jota käytetään avustajien tuntiseurantaan ja palkanlaskentaan niin sanottuna sijaismaksupalveluna. Näkövammaisillekin tämä olisi ollut aiemmin käytössä olleiden PDF- ja paperilomakkeiden tilalle hyvinkin tervetullut vaihtoehto, mutta Oiman sähköisen tuntiseurannan saavutettavuus ei ole annetusta palautteesta huolimatta riittänyt.


Viime vuoden lopussa saavutettavuuspalaute tavoitti Oimassa henkilön, joka teki tai teetti nopealla aikataululla palveluun ison saavutettavuusparannuksen, jonka ansiosta palvelu toimii paremmin myös ruudunlukuohjelmalla. Olen todella iloinen, että palvelu on nyt saavutettavampi ja olen toiveikas, että parannusehdotuksia huomioidaan myös jatkossa.


Tämä on kuvaava esimerkki siitä, miten yhden työntekijän saavutettavuutta edistänyt toiminta paransi palvelua useiden asiakkaiden kannalta merkittävästi. Jokin ratkaisu lähes aina löytyy, jos tahtoa on. Ikävä kyllä vielä helpompaa on kuitenkin löytää syy muutoksen toteuttamatta jättämiseen, jos tahtoa ei ole.

1 kommentti: