perjantai 12. huhtikuuta 2019

CSUN, kerran vielä

Ennen viimeistä kierrosta tämän vuoden CSUNin messuhalleihin, täytyy yhtä asiaa hieman purnata. Kirjoitin jo aiemmin, että luentoja oli tapahtuman aikana yli 300, mutta yksikään ei käsitellyt millään tavoin LINUXia. Oli puuttumisen syy mikä tahansa, harmillisena tätä voidaan pitää, sillä ilmeisesti LINUXin ruudunlukuohjelmassa ORCAssa on viimeisimpien versioiden mukana tullut merkittäviä parannuksia, joiden olisi ollut syytä saada enemmän näkyvyyttä ja päästä arvioitaviksi.

Olen kuullut sanottavan, että vain sydämellään näkee hyvin. Mikäli on uskomista BrainPort Vision -yrityksen myyntimieheen, hyvin näkee myös kielellään. Esittelijä kertoo tässä Brainport Vision Pro -tuotepaketista, joka sisältää videokuvaa tallentavat lasit, kuvaa analysoivan yksikön ja kielelle asetettavan värähtelijän, joka pyrkii välittämään kielelle samanmuotoisen kuvan, kuin on tarkasteltava esine.
Messubongaus: BrainPort Vision

CSUN-sarjan viimeinen bongaus on ranskalaisen Insidevision-yrityksen pistenäytön ja tabletin yhdistelmä nimeltä insideONE. Laitteessa on samassa paketissa Windows 10 tabletti ja 34-solun pistenäyttö. Tabletin kosketusnäytön päällä on sormenmentäviä pitkulaisia koloja, jotka muodostavat perinteisen Perkins-tyylisen pistekirjoitusnäppäimistön. Tämän näppäimistön avulla tekstin syöttäminen on nopeaa. Pistenäytön yläpuolella on pisterivin suuntainen pitkä syvennys, jonka alueella voidaan antaa pyyhkäisemällä pistenäyttöön liittyviä navigointikomentoja. Suomen markkinoille tämä tabletti ei ole vielä päätynyt. Laitteen hinnasta en osaa sanoa, nimittäin sitä ei valmistaja esittelysivullaan ilmoita...
Messubongaus: insideONE

Ja sitten tekemään "kotiläksyjä" eli perehtymään luennoilla esiteltyihin Pearsonin ja Desmoksen saavutettaviin laskinohjelmistoihin ja tutkimaan olisiko niistä apua esimerkiksi ylioppilaskokelaille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti