lauantai 16. maaliskuuta 2019

CSUN, perjantai, kyseleminen on parasta antia

Ensimmäinen CSUN pidettiin 1980-luvulla. Koska tiedonjakoon ei ollut käytettävissä internetiä, on varmasti ollut hyvin hedelmällistä kuulla uusimmat apuvälinemaailman uutiset luennoilta ja keskusteluista. Nykyään, kun uusien ominaisuuksien luettelot kirjoitetaan mahdollisimman pian nettisivuille tai muihin tiedotuskanaviin, ei kannata kuunnella täällä sitä, minkä voi lukea kotona. Sen sijaan opettavaisia keskusteluja ei voi löytää valmiiksi kirjoitettuina. CSUNin tunnelma on amerikkalaisen rento, joten kokemusten vaihto ja neuvojen kyseleminen onkin täällä korvaamatonta antia. Toki myös messujen apuvälinetarjonnan tutkiminen on valaisevaa. Tavalla tai toisella kaikki toimivat saavutettavuuden puolesta.


Luentojen taso vaihteli kovasti. Istuin muutaman kerran kuuntelemassa luennoitsijaa, joka  luki todennäköisesti melko suoraan uusien ominaisuuksien luetteloa yrityksensä nettisivuilta... Toisaalta mukana on ollut myös luentoja, joiden aikana yleisö kuuntelee täysin hiljaa ahmien vaikutteita kokeneemmalta.

Käväisin messukierroksella myös paikallisen apuvälinemyymälän esittelypisteessä. Jostain syystä Suomessa eivät ole koskaan tulleet erityisen suosituiksi värähtelevät esimerkiksi valkoiseen keppiin kiinnitettävät liikkumisen apuvälineet, mutta näillä kulmilla näitä värisijöitä on useaa sorttia. Yhden värähtelijän esittelee puheensa päätteeksi LS&S-myymälän edustaja.
Messubongaus: LS&S

Jos paikalla on yli sata esittelijää, löytyy apuvälinettä joka lähtöön. Seuraavassa esittely Tech4Freedomin Ufo-nimisestä pari senttiä halkaisijaltaan olevasta ympyränmuotoisesta paikantimesta.
Messubongaus: Ufo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti