perjantai 8. maaliskuuta 2019

CSUN 2019: mielenkiintoinen viikko tulossa

Näkövammaisten liitto panostaa saavutettavuuteen tänä vuonna muun muassa niin, että se lähettää kaksi työntekijää, minut ja Reijo Juntusen, ensi viikon maanantaina alkavaan CSUN 2019 saavutettavuusteknologian konferenssiin. Tämä Californian yliopiston järjestämä konferenssi on suurin vuotuinen saavutettavuustapahtuma, Joka kerää Anaheimin kaupunkiin yli sata näytteilleasettajaa, ison joukon tutkijoita, kouluttajia ja muutamia tuhansia tiedonjanoisia saavutettavuustekniikan käyttäjiä. Paikalla taitaa olla väkeä kaikista niistä ryhmistä, jotka jotenkin saavutettavuuteen ja esteettömyyteen liittyvät.

1980 Californian yliopisto perusti Center of Disabilities -osaston edistämään vammaisten opiskelijoiden asemaa. Kaksi vuotta perustamisensa jälkeen Center on Disabilities järjesti ensimmäisen CSUN-konferenssin. Tämän päivän CSUN-ohjelma on lievästi sanottuna hengästyttävä, sillä keskiviikon, torstain ja perjantain aikana järjestetään yli 300 saavutettavuutta suoraan käsittelevää tai sivuavaa luentoa. Esimerkiksi keskiviikkoaamuna klo 9. pyörähtää käyntiin samanaikaisesti 17 luentoa... Ikään kuin tämä ei riittäisi, on samanaikaisesti mahdollista kiertää laajassa messuhallissa arvioimassa uusinta tekniikkaa omin käsin.

Olen varma, että ensi viikolla löytyy tulijaisiksi paljon kotimaan näkövammaisia jatkossa hyödyttävää tietoa. Toisaalta uskon tämänkin kyläreissun jälkeen huomaavani tarkemmin myös monta sellaista asiaa joissa Suomessa ollaan kärkijoukoissa. Tavoitteeni on tiistaista alkaen kertoilla tässä blogissa CSUN-vaikutelmia päivittäin. Saa nähdä, kuinka äijän käy... Vastaan mahdollisuuksien mukaan blogin kommentteihin ja kysymyksiin..

Konferenssin kotisivu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti