torstai 14. maaliskuuta 2019

CSUN, keskiviikko, saavutettavuusyrityksiä ja Daisy-soittimia

Tänään pyörähtivät käyntiin sekä luennot että messut. Jos luennon järjestäjänä on microsoft, Google tai Amazon, on syytä mennä paikalle hyvissä ajoin. Tämän sain huomata aamulla pyrkiessäni Microsoftin luennolle kymmenen minuuttia ennen alkamisaikaa, jolloin tarjolla oli enää vain täpötäyteen varattu sali. Vahingosta viisastuneena mahduin jo mukaan Googlen Anroidin uusia ominaisuuksia käsitelleelle luennolle. Kovasti luennoitsijat vakuuttelivat TalkBackin puhe- ja pistenäyttöpuolen kehittyneen. Erityismaininnan saivat parantunut jatkuva luku ja Select to Speech -tekstintunnistusominaisuus, jonka avulla pitäisi olla mahdollista tunnistaa teksti esimerkiksi web-sivulla olevasta kuvasta. Kuulimme uusista ominaisuuksista luettuina, mutta käytännön esimerkit jäivät puuttumaan.

Tämän päivän messuhallikierroksella havahdutti erityisesti saavutettavuusyritysten suuri määrä. Melkeimpä jo säälittävän monesta messupisteestä kuului samankaltainen esittely siitä, miten juuri meidän yrityksemme myy saavutettavuuskonsultaatiota. Bongataan joukosta kuunneltavaksi esimerkiksi The Paciello Group (,,,,TPG)
Messubongaus: PTG

Jos saavutettavuusyrityksiä on tänä vuonna runsaasti, niin vielä runsaammin on Daisy-soitinten esittelijöitä. Päästetään ääneen suomalaisille vieraamman MegaVoice-nimisen kannettavan soittimen esitteljä.
Messubongaus: MegaVoice

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti